Gå til innhold

I løpet av 2021 og 2022 er det en del av forsøksarealene Landanlegget blitt totalrenovert.

  • Text: Lone Abrahamsen Smelror. Foto: Tor Ivan Karlsen
Foto: Tor Ivan Karlsen
Inge Karlsen jobber med renovering

Det har vært behov for oppgradering av lokalene til Havbruksstasjonen etter 30 års hardt bruk. Nå er noen av lokalene blitt mer moderne med lysstyring og bruksområdene har blitt endret for å imøtekomme dagens behov for drift.

Alle overflater er byttet på en avdeling der så og si at alt av vegger, gulv og tak har blitt revet og bygget opp på nytt. I alle de oppgraderte rommene er det etablert 60 cm spylekant opp langs vegger, bestående av betong belagt med acryl. Alle materialer er valgt med høy korrosjonsklasse for å unngå rustdannelser.  De gamle lysarmaturene er nå byttet til Dali-styrte LED-fiskelys. Samtlige PVC-rør tilførsler og ventiler er byttet ut i forsøksrommene det gjelder. Vi har også oppgradert ventilene fra kuleventiler til membranventiler, noe som gjør det enklere å justere vannmengde inn til fiskekar.

 

Foto: Tor Ivan Karlsen
Bjørn R. Meilænder

 

Vi gleder oss over å kunne ta i bruk de renoverte arealene her på Landanlegget, sier teknisk driftsansvarlig for Landanlegget, Tor Ivan Karlsen!

Lignende saker

Koronatiltak

Vi er bevisst vårt samfunnsansvar og følger alle offentlige anbefalinger i kampen mot koronaviruset.

Sterk tro på oppdrettstorsken

Øyvind J. Hansen har fulgt den norske oppdrettstorsken siden den første var rogn. Når femte generasjon nå er i ferd med å vokse seg stor, har Nofima-forskeren sterk tro på framtida for avl og oppdrett av norsk torsk.