Gå til innhold

Studerer ulike hav-forhold

Mishal Cohen, en postdoktor fra University of Western Brittany, deltar i et studie sammen med Nofima for å finne ut hvordan livet i havet påvirkes av klimaendringer. Mishal har i sommer vært ved Havbruksstasjonen for å delta ulike forsøk. Studiet hennes gikk ut på å teste hvordan torsk reagerer på forskjellige hav-forhold med ulike PH-verdier og temperaturer.

Oversiktsbilde sjøanlegget

Sjøanlegget Skulgambukt til salgs

Sjøanlegget Skulgambukt (lokalitetsnummer 15236) legges ut for salg i
4. kvartal 2022. Sjøanlegget og tilhørende utstyr selges helst samlet.

Praksisstudent Sebastian Sørnes Holmvik

I tre uker skal Sebastian Sørnes Holmvik, 3-års student ved Fiskeri -og havbruksvitenskap, ved UiT Norges arktiske universitet, være på Havbruksstasjonen som praksisstudent.

Forsker på biodiversitet

I sommer har studenter og forskere fra Universitetet i Oslo - Naturhistorisk Museum, Universitetet i Skövde, Sverige, Universitetet i Göteborg, Sverige og Humboldt Universitet i Berlin, Tyskland, vært på Havbruksstasjonen for å kartlegge biodiversiteten i det marine algebeltet i området rundt Tromsø.

Små kongekrabber – fra problem til verdi

De små kongekrabbene er i dag ansett å være et problem langs kysten i Nord-Norge. Myndighetene ønsker å redusere utbredelsen av kongekrabbe videre langs kysten. Forskere fra Nofima ser på ulike metoder som kan gjøre om dette problemet til en verdifull ressurs.