Gå til innhold

I første halvår av 2024 har to av våre kolleger sluttet og samtidig har vi tatt imot fire nye ansatte.

  • Text: Lone Abrahamsen Smelror

To takker av

To av våre fantastiske kolleger forlater Havbruksstasjonen. Vi takker for godt samarbeid og ønsker begge to lykke til i sine nye tilværelser.

Forskningstekniker Morten Marienborg takker av etter mer enn 30 år hos oss og går nå over i pensjonistenes tilværelse. Han har vært helt uvurderlig for arbeidet ved Fiskehelselaboratoriet og har vært med siden avdelingen ble åpnet i 1994.

Forskningstekniker Morten Marienborg pensjonerer seg

 

 

Forskningstekniker Marc Panisello har jobbet med å få RASforsk klar til oppstart. Savnet etter familie og venner i Spania ble for stort, og han setter kursen hjemover.

 

Forskningstekniker Marc Panisello flytter tilbake til Spania

«Å jobbe i RASforsk har for meg vært som å jobbe i NASA, alt har vært utrolig spennende og lærerikt. Nå gleder jeg meg til å treffe min familie igjen, men først skal jeg reise litt rundt i Europa og se meg litt rundt» forteller Marc spent.

 

Fire kommer til

Hils på våre fire nye ansatte, forskningsteknikere Anette Matland, Fredrik Eiffe og James Abraham samt tekniker Magnus Karlsen. Velkommen!

 

Anette Matland kommer fra Bergen og er utdannet fiskehelsebiolog. Etter endt masterutdanning ønsket Anette å jobbe innen fagfeltet biologi, og dermed søkte hun seg til oss og  hun overtar oppgavene til Morten ved Fiskehelselaboratoriet.

Forskningstekniker Anette Matland

Anette sier «Jeg gleder meg til å ta tak i oppgavene på Havbruksstasjonen. Tromsø er så langt fantastisk,  til tross for snø i mai»

 

 

Jeff Abraham er nyansatt forskningstekniker i RASforsk.  Jeff har tidligere jobbet som driftstekniker og har erfaring fra landbasert oppdrett.

Forskningstekniker Jeff James Abraham

«Å jobbe i RASforsk med å få i gang anlegget er spennende, og jeg gleder meg til vi er i full drift» forteller Jeff entusiastisk.

 

Magnus Karlsen er Tromsø -borger. Han er nyansatt som tekniker ved Landanlegget. Magnus har tidligere tatt sin fagprøve ved Havbruksstasjonen og vi ser fram til å jobbe sammen med han igjen.

Magnus

Tekniker Magnus Karlsen

«Jeg bor i Kårvika med min samboer, og det er jo en stor fordel om jeg må rykke ut på kort varsel» smiler Magnus og fortsetter «jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake til Havbruksstasjonen. Det er en flott arbeidsplass!»

 

Fredrik Eiffe kommer fra Sotra og har en bred erfaring og kompetanse innen RAS-teknologi. Han kommer direkte fra et kortere opphold i Danmark, hvor han jobbet som spesialist innen akvakultur. Fredrik  har i første omgang blitt engasjert i prosjektstilling i et halvt år i RASforsk som forskningstekniker hvor han skal bidra med sin kompetanse.

Forskningstekniker Fredrik Eiffe

«Jeg er glad for muligheten med å bidra med det jeg kan for å få RASforsk i full drift. Jeg trives godt her, og det er herlige kolleger» sier Fredrik smilende.

 

Lignende saker

Med hjerte for parasitter

Flere er bitte, bitte små. Noen av dem så små at de ikke engang kan ses med det blotte øye. Men i perioder krever de all omtanke og oppmerksomhet fra forsker Mette Serine Wesmajervi Breiland.

Overtakelse av bygg

Mandag 16 november overtok Statsbygg bygget som skal huset resirkuleringsanlegget ved Landanlegget.