Gå til innhold

5.-9. oktober 2020

  • Text: Heidi Ness. Foto: Tor Ivan Karlsen

Havbruksstasjonen i Tromsø har lange tradisjoner med sveising av plast til forskjellige formål. For å sikre at kvaliteten som vi leverer til en rekke forskningsprosjekter og for å hindre rømning, har vi i samarbeid med GPA Flowsystem AS gjennomført plastsveisekurs med sertifisering i henhold til NS-416. Kurset har gått over 4 dager, med en avsluttende eksamen på slutten. Det ble arrangert ute på Landanlegget til Havbruksstasjonen i Tromsø, med begrenset antall deltakere og fokus på smitteforebyggende tiltak.

Kurset gav opplæring innen sveising av plast og tok for seg materiallære, identifikasjon av plast, primær og sekundærbearbeiding av plast, sveiseteori, praktisk bruk av sveiseutstyr, retningslinjer for visuell bedømming av sveis/havarianalyse, standarder og akseptkriterier/mottakskontroll, HMS og leggeanvisninger for plastrør.

Bilde av kursdeltakere
Magnus Karlsen, Inge Karlsen, Rune Olai Nilsen, Kenneth Nilsen, Kursholder Daniel Ejdeholm , Rune Skogly Olsen, Svein Raanes.

 

Lignende saker

Med hjerte for parasitter

Flere er bitte, bitte små. Noen av dem så små at de ikke engang kan ses med det blotte øye. Men i perioder krever de all omtanke og oppmerksomhet fra forsker Mette Serine Wesmajervi Breiland.

Investerer 90 millioner for fremtidens oppdrettsnæring

Onsdag åpnet Havbruksstasjonen i Tromsø et av verdens mest avanserte forskningsanlegg for landbasert fiskeoppdrett. Undervisning, utdanning og forskning får fasiliteter som fram til nå bare har vært en drøm.