Gå til innhold

Våre teknikere produserer spesielle installasjoner etter ønske.

  • Text: Sissel Kristiansen
Magnus viser frem enkle og doble rørfester. Tekniker Inge Karlsen i bakgrunnen. Foto: Sissel Kristiansen

Når nye anlegg skal settes opp trengs det av og til egne tilpassede innretninger. Våre teknikere er meget dyktige til å finne skreddersydde tekniske løsninger.

 

 

På bildene over viser tekniker Magnus Karlsen frem egenproduserte veggfester for rør. Rørene skal gå i en 90 m lang kulvert i den nye RAS-hallen. Festene består av totalt 240 deler som er sveiset sammen. Disse skal holde rør til inntak av fersk- og saltvann og avløpsrør.

Kulverten skal dekkes av tunge stålrister. For å lette arbeidet med å løfte disse har tekniker Inge laget en egen løftemekanisme, som Magnus demonstrerer på bildet under.

Løftemekanisme. Foto: Kjersti Fredheim

Det jobbes iherdig med å få hallen klar innen hele leveransen av RAS-moduler er på plass. Tekniker Joakim S. Mellem og automasjonslærling Kristian G. Lambela holder her på med å montere rørfestene i kulverten, slik at det kan legges ned rør og kulverten kan dekkes.

Tekniker Joakim og lærling Kristian. Foto: Kjersti Fredheim

Når hele leveransen er på plass sender Alpha Aqua et eget team fra Danmark som skal montere RAS-modulene. Teknisk driftsansvarlig Tor Ivan Karlsen er meget fornøyd med samarbeidet og fremdriften så langt, og sammen med avdelingsleder Kjersti Fredheim ser de fram til å få representanter fra leverandøren på besøk. Det  av leveransen som allerede har ankommet inspiseres og undersøkes. Monteringen av modulene er planlagt å ta to uker.

 

 

 

Lignende saker

Personalnytt

Her er siste nytt. Vær med å gratuler våre lærlinger med gjennomførte fagprøver og ønsk våre nyansatte velkommen.