Gå til innhold

Havbruksstasjonen i Tromsø tilbyr læreplasser i samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune og UiT Norges arktiske universitet.

  • Text: Sissel Kristiansen

Vi har i høst fått inn totalt fem lærlinger innenfor akvakultur, automasjon og industrimekanikk.

 

Bjørk

Kristian

David

Akvakulturlærling Bjørk og automasjonslærlingene Kristian og David holder til i Kårvika. Bjørk og Kristian er lærlinger på Landanlegget, mens David har fått læreplass hos Fiskehelselaboratoriet. Bjørk har gått Akvakulturlinjen ved Senja videregående skole, avd. Gibostad. Kristian og David har gått automasjonslinjen ved Nordkjosbotn videregående skole.

 

Jøte

Martin

Vi har også to industrimekaniker-lærlinger. Martin har fått læreplass på Sjøanlegget i Skulgambukt. Jøte har sin læretid ved Senter for marin akvakultur på Kraknes. Martin har gått industriteknologi ved Samisk videregående skole i Karasjok. Jøte har gått samme linje ved Hammerfest videregående skole.

 

Lærlingene har funnet seg til rette hos oss, og er i gang med å tilegne seg viktig kunnskap og praksis. Vi ønsker dem lykke til i læretiden  de neste 1,5 – 2 årene.

 

 

 

   

 

 

Lignende saker

Utplasseringselev Mathias Jensen

17-årige Mathias Jensen går 3. året på automasjonslinjen på Nordkjosbotn videregående skole. Dette er hans andre runde med utplassering. Han var her to uker på våren også.

Resirkuleringsanlegg ved Fiskehelselaboratoriet

Ved Fiskehelselaboratoriet er det bygd 9 like og uavhengige resirkuleringsanlegg (RAS-anlegg). Formålet med RAS-anleggene er å undersøke patogeners forurensningsdynamikk og desinfeksjonsstrategier.