Gå til innhold

Havbruksstasjonen i Tromsø tilbyr læreplasser i samarbeid med Troms og Finnmark fylkeskommune og UiT Norges arktiske universitet.

  • Text: Sissel Kristiansen

Vi har i høst fått inn totalt fem lærlinger innenfor akvakultur, automasjon og industrimekanikk.

 

Bjørk
Kristian
David

Akvakulturlærling Bjørk og automasjonslærlingene Kristian og David holder til i Kårvika. Bjørk og Kristian er lærlinger på Landanlegget, mens David har fått læreplass hos Fiskehelselaboratoriet. Bjørk har gått Akvakulturlinjen ved Senja videregående skole, avd. Gibostad. Kristian og David har gått automasjonslinjen ved Nordkjosbotn videregående skole.

 

Jøte
Martin

Vi har også to industrimekaniker-lærlinger. Martin har fått læreplass på Sjøanlegget i Skulgambukt. Jøte har sin læretid ved Senter for marin akvakultur på Kraknes. Martin har gått industriteknologi ved Samisk videregående skole i Karasjok. Jøte har gått samme linje ved Hammerfest videregående skole.

 

Lærlingene har funnet seg til rette hos oss, og er i gang med å tilegne seg viktig kunnskap og praksis. Vi ønsker dem lykke til i læretiden  de neste 1,5 – 2 årene.

 

 

 

   

 

 

Lignende saker

Små kongekrabber – fra problem til verdi

De små kongekrabbene er i dag ansett å være et problem langs kysten i Nord-Norge. Myndighetene ønsker å redusere utbredelsen av kongekrabbe videre langs kysten. Forskere fra Nofima ser på ulike metoder som kan gjøre om dette problemet til en verdifull ressurs.

Forsker på biodiversitet

I sommer har studenter og forskere fra Universitetet i Oslo - Naturhistorisk Museum, Universitetet i Skövde, Sverige, Universitetet i Göteborg, Sverige og Humboldt Universitet i Berlin, Tyskland, vært på Havbruksstasjonen for å kartlegge biodiversiteten i det marine algebeltet i området rundt Tromsø.

Sterk tro på oppdrettstorsken

Øyvind J. Hansen har fulgt den norske oppdrettstorsken siden den første var rogn. Når femte generasjon nå er i ferd med å vokse seg stor, har Nofima-forskeren sterk tro på framtida for avl og oppdrett av norsk torsk.