Gå til innhold

17-årige Mathias Jensen går 3. året på automasjonslinjen på Nordkjosbotn videregående skole. Dette er hans andre runde med utplassering. Han var her to uker på våren også.

  • Text: og foto: Lone Abrahamsen Smelror
Utplasseringselev Mathias Jensen

Mathias valgte å søke utplassering ved Havbruksstasjonen etter å ha vært på bedriftsbesøk i  8. klasse på ungdomsskolen. Det var her han først fikk høre om muligheten for automasjonslinja. Dette er hans andre runde med utplassering for å få et innblikk og opplæring i aktivitetene. Akkurat nå kappes rør til resirkuleringskarene på Fiskehelselaboratoriet.

– «Bedriftsbesøket ved Havbruksstasjonen var en av grunnene til at jeg valgte automasjonsutdanningen» sier Mathias entusiastisk.

Ansatte ved Havbruksstasjonen besøker videregående skoler for å fortelle om arbeidsplassen og mulighetene for utplassering og lærlingplass. Dette var også en av årsakene til at Mathias søkte om utplassering. Teknisk driftsansvarlig Thomas Fagerheim har hovedansvaret for opplæringen.

Teknisk driftsansvarlig Thomas Fagerheim

Mathias er 17 år, oppvokst på Vengsøya og går nå 3. året på automasjonslinja på Nordkjosbotn videregående skole.  På fritiden liker han å spille fotball, gå på ski, trene og ikke minst kjøre lett motorsykkel.

Alle elevene ved Nordkjosbotn videregående skole, fra vg2 og vg3, har to uker utplassering i to omganger per skoleår.  Havbruksstasjonen er en av flere samarbeidspartnere som tar imot utplasseringselever.  Nordkjosbotn videregående skole har tett samarbeid med lokalt nærings- og arbeidsliv. Dette gjør at skolen kan gi elevene nye og interessante utfordringer og muligheter. Les mer her.

Det er signert en tre-parts praksisavtale mellom Nordkjosbotn videregående skole, Havbruksstasjonen i Tromsø og eleven før utplasseringen kan utføres. Retningslinjene for utplassering i bedrifter har som formål å gi elever mulighet til å få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som sier noe om den utdanningen elevene velger. Les mer her.

Her kapper og tilpasser Mathias rør til resirkuleringskarene på Fiskehelselaboratoriet

Mathias planlegger å søke lærlingplass våren 2023 og han vurderer sterkt å søke lærlingplass på Havbruksstasjonen.

Automasjonselev Mathias Jensen

Han forteller at «jeg liker meg på yttersiden, stedet her er meget pent og alle folkene er veldig hyggelige.»

 

Lignende saker