Gå til innhold

Tre utplasseringselever fra tre skoler i to-tre uker

  • Text: Lone Abrahamsen Smelror

Som lærebedrift tar vi jevnlig imot utplasseringselever fra videregående skoler. I disse dager er det tre flotte utplasseringselever fra ulike videregående skoler i Troms i tre uker på Havbruksstasjonen . Vi er stolte over at elever har lyst til å komme hit og lære litt om hva et yrke innen akvakultur, automasjon eller industrimekanikk innebærer.

 

Mariel Marthinsen er 17 år og er akvakulturelev på Skjervøy videregående skole. Dette er hennes andre utplasseringsperiode på Landanlegget. Hun har fått tilbud om lærlingplass og hun begynner til høsten.

Mariel Marthinsen fôrer kongekrabber

«Jeg stortrives og jeg ser skikkelig fram til å begynne lærlingtiden min her» sier Marel blidt.

 

Marte Martinsen er 17 år og går andre året på blå linje på Senja videregående skole. Hun har sin utplasseringsperiode på Senter for marin akvakultur. Hun har blant annet fått lære mer om vårt kommersielle klekkeri, der hun har røktet egg, sjekket temperatur og hatt uttak av døde egg.

 

Utplasseringselev Marte Martinsen og veileder Jørgen Wiesener røkter egg i klekkeriet.

«Det er utrolig spennende å være her, og jeg likte godt å være ute med båten ut til Røsnes. Det er hyggelige folk, og jeg lærer masse» forteller Marte.

 

Tindur Gudrunnarson er 17 år og går andre året som industriteknikerelev på Breivika videregående skole. Han skal være en uke på Landanlegget og en uke på Fiskehelselaboratoriet. I løpet av disse ukene skal han få litt erfaring som industrimekaniker og hva yrket innebærer.

Utplasseringselev Tindur Gudrunnarson monterer hyller

«Så langt har det vært spennende å være her. Akkurat nå plages jeg litt med tilpasning av hyllene, men jeg forsøker å finne en løsning på problemet» sier Tindur optimistisk.

Lignende saker

To nye fagarbeidere

Havbruksstasjonen ønsker å gratulere Benjamin og Magnus med bestått fagprøve

Små kongekrabber – fra problem til verdi

De små kongekrabbene er i dag ansett å være et problem langs kysten i Nord-Norge. Myndighetene ønsker å redusere utbredelsen av kongekrabbe videre langs kysten. Forskere fra Nofima ser på ulike metoder som kan gjøre om dette problemet til en verdifull ressurs.