Gå til innhold

Hils på våre siste praksisstudenter og utplasseringselever.

  • Text: Lone Abrahamsen Smelror
Utplasseringselever og praksisstudenter lærer masse forskjellig

Som lærebedrift tar vi imot praksisstudenter fra Norges fiskerihøgskole ved UiT Norges arktiske universitet og utplasseringselever fra videregående skoler innen automasjon, industrimekanikk og akvakultur. Formålet er å gi studentene og elevene faglig kompetanse innen fiskeri- og havbruksvitenskap og forberede dem på arbeidslivet.

Praksisstudenter

Havbruksstasjonen tok imot to praksisstudenter i tre uker høsten 2023. To uker var på Senter for marin akvakultur og en uke ved Landanlegget. Begge studentene kommer fra Norges fiskerihøgskole ved UiT Norges arktiske universitet.

Ida Hellesvik Olsen

Praksisstudent Ida Hellevik Olsen fra UiT Norges arktiske universitet

«De to første ukene av vår praksisperiode var vi ved Senter for marin akvakultur der fikk vi røkte og være med ut på sjøanlegget Røsnes. Veldig spennende og vi lærte masse. Denne siste uka var vi i Kårvik, og vi har røktet ulike krabber og fått omvisning og informasjon om RASforsk.» sier Ida.

Juel Erik Elvebø

Praksisstudent Juel Erik Elvebø fra UiT Norges arktiske universitet

Praksisstudent Juel Erik forteller at «det var helt naturlig å velge et yrke innen marin næring, siden faren min er fisker. Det er mange forskjellige yrkesretninger å velge mellom i dette feltet. Denne siste uken av praksisperioden i Kårvik er det mye å sette oss inn i, vi har blant mye annet vasket krabbekar og røktet kongekrabber».

 

Utplasseringselever

I forbindelse med sin utdanning innen Automasjon var to elever fra Nordkjosbotn videregående skole og en elev fra Industrimekanikerfaget på Ishavsbyen videregående skole på to ukers utplassering. Dette er for å få innblikk i arbeidshverdagen til en relevant bedrift.

Adrian Veliqi

Tekniker Joakim Mellem og utplasseringselev Adrian Veliqi setter opp temperaturmålinger i det nye ferskvannsinntaket

«Jeg synes det er interessant og lærerikt å være her på Havbruksstasjonen. Det er veldig hyggelige folk og en fin arbeidsplass» sier Adrian.

Isak Andreas Albrigtsen

Automasjonselev på utplassering  fra Nordkjosbotn vgs, Isak Andreas Albrigtsen

Isak forteller at «etter at dere var og presenterte bedriften på skolen ble jeg positivt overrasket over den spennende arbeidsplassen, og er glad for muligheten å ha min utplasseringsperiode her.»

Olai M.Olsen

Industrimekanikerelev på utplassering fra Ishavsbyen vgs, Olai M Olsen. Her kutter han deler til feste til truckgafler.

Olai var to uker i yrkesrettet praksis ved Senter for marin akvakultur. Han går 2. året på Industrimekanikerfaget på Ishavsbyen videregående skole. «Olai sin hovedoppgave disse ukene var å rive ned gammelrobotene på påvekst, og han var interessert og ivrig i arbeidet» forteller lærling Mathias Langaune.

Lignende saker

Personalnytt

Her er siste nytt. Vær med å gratuler våre lærlinger med gjennomførte fagprøver og ønsk våre nyansatte velkommen.

Tre-tre-tre

Tre utplasseringselever fra tre skoler i to-tre uker